Leerlingenorkest

Op 23 februari 2018 vond de eerste repetitie van het nieuwe leerlingenorkest plaats. 

 

Dit leerlingenorkest is ontstaan uit een samenwerking tussen Fanfare Sint Gertrudis en het reeds bestaande leerlingenorkest van Fanfare Sint Blasius uit Cadier en Keer. Dit orkest is bedoeld voor de beginnende leerlingen die nog geen deel uitmaken van het fanfareorkest. Zodra een leerling ongeveer een half jaar instrumentles heeft gehad kan hij/zij toetreden tot dit orkest.

 

Leiding

Het orkest staat onder leiding van Nanda Claessens. Nanda is in 1986 geboren in Einighausen, waar zij op jonge leeftijd lid werd van de plaatselijke fanfare en bugel speelde. Op haar 16e besloot ze echter om verder te gaan in de muziek en stapte ze over op trompet. Uiteindelijk deed ze een opleiding aan het conservatorium te Maastricht met als hoofdvak trompet en hoofdvakdocent Benny Wiame. Naast haar studie aan het conservatorium startte ze ook met dansen, toneelspelen, zingen, piano spelen en het geven van muzieklessen aan kinderen. In juni 2008 haalde ze haar diploma Bachelor of Music.

 

Kijk ook op www.nandaclaessens.nl voor meer info over Nanda.


Repetities

Tijdstip

Iedere vrijdagavond tussen 16.45 uur en 17.45 uur musiceren de leerlingen in het Keerhoes te Cadier en Keer. 

 

Wat neem je mee?

Denk aan je muziekstukken, pupiter, potlood en gum voor het noteren van de instructies van de dirigent.

 

Vervoer

De leerlingen van Sint Gertrudis verzamelen om 16.15 uur bij de fanfarezaal om van daaruit te carpoolen naar Cadier en Keer. Er wordt een schema gemaakt voor het rijden.


Locatie

Gemeenschapshuis 't Keerhoes

Limburgerstraat 78

Cadier en Keer