Nieuwsberichten

CONCERT VOOR DE MAESTRO

22 april 2018

Onder grote belangstelling van ouders en grootouders hebben de kinderen van Basisschool Sint Gertrudis deelgenomen aan de afsluiting van het project Muziek is Cool met als hoogtepunt de verkiezing van de 'Maestro'. Zij konden genieten van een zeer gevarieerd programma met optredens van het leerlingenorkest, het slagwerkensemble en de fanfare. Wij danken allen voor hun bijdrage aan dit project.

 

Tevens feliciteren wij alle leerlingen van Sint Gertrudis met hun prestaties tijdens het voorspelen. Aimée Rouschop werd uiteindelijk de winnaar van de Sjof Drummen Trofee. Dit is een stimuleringsprijs voor de leerling die in het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt. Chapeau!

voor de uitgebreide foto-albums, kijk bij multimediaMUZIEK IS COOL-2

Zondag 22 april 2018 is het dan zover...

Het project Muziek is Cool dat in de afgelopen weken plaatsvond op Basisschool Sint Gertrudis, wordt afgesloten met een heus

CONCERT VOOR DE MAESTRO.

Om 17.00 uur starten wij met het eerste optreden van het onlangs samengestelde leerlingenorkest van leerlingen van Sint Blasius uit Cadier en Keer en Sint Gertrudis uit Sint Geertruid.

Daarna volgt de afronding van het muziekproject van de basisschool door middel van samenspel tussen leerlingen en fanfareorkest en de finale van de dirigentenwedstrijd. Gastdocent Rob Moers zal ons door deze middag leiden. Het zou geweldig zijn als alle kinderen van de groepen 3 t/m 6 met hun ouders en familie hierbij aanwezig kunnen zijn.

Ook het slagwerkensemble zal opnieuw een voorproefje geven van het Promsconcert dat op zaterdag 9 juni 2018 om 19.30 uur plaats vindt in Oos Heim te Margraten.

Voorafgaand aan dit concert hebben de leerlingen van Sint Gertrudis hun beste beentje voorgezet tijdens de wedstrijd voor de Sjof Drummentrofee. Aan het einde van deze dag wordt dan ook de winnaar bekend gemaakt. Deze prijs is een stimuleringsprijs voor de leerling die in het afgelopen jaar de meeste progressie heeft gemaakt.

 

Iedereen is welkom, jong en oud! MUZIEK IS COOL

Op 19 maart 2018 start het project Muziek is Cool op Basisschool Sint Gertrudis. Met dit project willen we kinderen van groep 3 t/m 6 in vier reguliere lesuren kennis laten maken met de verschillende facetten van muziek maken.  Muziek maken is emotie en een onderdeel van onze cultuur en daarnaast belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 

De lessen worden verzorgd door gastdocent Rob Moers, die aangeleverd is door Fanfare Sint Gertrudis, en vinden plaats op de maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur.

Als afronding van het project wordt er op zondag 22 april 2018 om 17.00 u. een slotconcert gegeven waarbij de kinderen meespelen met de fanfare en wordt er een heuse dirigentenwedstrijd gehouden; de maestro!

Het zou geweldig zijn als alle kinderen van de groepen 3 t/m 6 met hun ouders en familie hierbij aanwezig kunnen zijn. Iedereen is welkom!Start leerlingenorkest

Op 23 februari 2018 vond de eerste repetitie van het nieuwe leerlingenorkest plaats.